Aktualno

Tržnica NVO in Po-stoj na živi ulici

7. september 2016

Tudi letošnji festival Zmaj ma mlade se je zaključil s tržnico nevladnih organizacij, ki so jo organizatorji, regijsko stičišče nevladnih organizacij Boreo poimenovali Po-stoj na živi ulici. Po lanskem premiernem dogodku, ki je popestril zaključek festivala je to že druga ponovitev tržnice nevladnih organizacij.

Z nami je po-stalo na ulici preko 60 razstavljavcev iz različnih segmentov nevladnih organizacij – športnega, kulturnega,socialnega in zdravstvenega, z nami je bilo veliko mladih, na stojnicah so se predstavili lokalni ponudniki in izdelovalci umetne obrti ter drugi. Prizorišča je obiskalo preko tisoč obiskovalcev tekom celega dneva. Dogajanje je začinil Gorky Chilli, za žejo pa so poskrbeli v Tankerju in Varisshki, adrenalinski navdušenci pa so prišli na svoj račun na edinstveni pumptrack progi in na plezalni steni, ki sta bili zelo dobro obiskani.»

Organizatorji smo z dogodkom izredno zadovoljni, saj smo ponovno pokazali, da povezani zmoremo ustvariti marsikaj ter, da z uspešnim sodelovanjem premagamo marsikatere ovire tako geografske kot tudi kulturne.

Velika zahvala, da je bilo vse dneve vse prav, gre lokalni skupnosti, ki je dogodek sprejela zasvojega, nevladniki pa so ponovno dokazali, da s svojim delovanjem in ustvarjanjem bogatijo skupnost in ljudi, ki živijo v njej.

S tem pa se dogodki še ne bodo zaključili. V sklopu projekta “Kje je prostor v Postojni?” na Tržaški ulici se bodo vse tja do 17. septembra vrstili različni dogodki, do takrat lahko obiščete dva prej prazna prostora, v katerih delujeta pop up prodajna galerija lokalnih umetnikov in ustvarjalcev – Lokalc ter turistična točka z druge strani Javornikov, kjer gostujejo nevladne organizacije treh notranjskih občin.

Spremljajte nas na Facebooku!


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.