Aktualno

Javni razpis 2018-2020 – obvestilo nevladnim organizacijam o seznamu zainteresiranih podjetij za sodelovanje z nevladnimi organizacijami

19. september 2017

Povezava do vira: www.mzz.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/6/38886/

Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije bo v začetku oktobra 2017 objavilo javni razpis za izvajanje triletnih projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki jih bodo izvajale slovenske nevladne organizacije. V okviru javnega razpisa bo ministrstvo razpisalo razvojni projekt na področju boja proti podnebnim spremembam, ki se bo izvajal v Podsaharski Afriki, v eni od najmanj razvitih držav.

Z razpisom bodo prvič letos spodbudili nevladne organizacije, da prijavijo projekt skupaj s partnerjem iz zasebnega ali javnega sektorja. Ministrstvo z razpisom podpira izvajanje projektov nevladnih organizacij, hkrati pa odpira priložnost tudi podjetjem, da se glede na svoj poslovni interes vključijo v projekte mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Da bi se nevladne organizacije lahko v čim zgodnejši fazi povezale s podjetij, v nadaljevanju objavljajo seznam podjetij, ki so potencialno zainteresirana za sodelovanje z nevladnimi organizaciji. Nevladne organizacije se lahko po lastni presoji povežejo s podjetji in dogovorijo za morebitno sodelovanje pri pripravi projekta.

V sredini oktobra 2017 bodo organizirali delavnico za zainteresirane prijavitelje na javni razpis, na katero bodo povabili tudi podjetja. Delavnica bo dodatna priložnost za dvostranske pogovore in dogovore o morebitnih partnerstvih med nevladnimi organizacijami in podjetji.

http://www.mzz.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/6/38886/

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.