Aktualno

Z resorji o javnih razpisih za ciljno, učinkovito ter transparentno financiranje nevladnih organizacij

5. december 2017

Povezava do vira: www.mju.gov.si/si/novinarsko_sredisce/novica/article/1328/9073/

Služba za nevladne organizacije Ministrstva za javno upravo je v 21. novembra 2017 na Brdu pri Kranju organizirala konferenco Javni razpisi za ciljno, učinkovito ter transparentno financiranje nevladnih organizacij.

Namen konference je prispevati k dvigu kakovosti javnih razpisov za nevladne organizacije, ki so usmerjeni v doseganje konkretnih rezultatov tako za razpisovalce kot upravičence. Gre za uvodni medresorski dogodek in temelj za nadaljnja srečanja razpisovalcev in skrbnikov pogodb nevladnih organizacij.

Konferenco je otvoril državni sekretar dr. Nejc Brezovar, ki je poudaril, da morajo biti javni razpisi ciljno naravnani, pri čemer morajo izhajati iz ciljev javnih politik na posameznih področjih. Realizacijo rezultatov in ciljev  je potrebno dosledno evalvirati z namenom prihodnjih izboljšav. Le tako bo mogoče zagotoviti, da bodo državne investicije v nevladni sektor zares krepile tiste njegove aktivnosti in programe, ki so kakovostni in imajo trajnostni potencial, ker uspešno odgovarjajo na realne potrebe družbenega okolja.

Vir: MJU

Spremljajte nas na Facebooku!


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.