Aktualno

Kmalu še dodaten milijon za razvoj nevladnih organizacij

4. junij 2018

Povezava do vira: www.mju.gov.si/si/delovna_podrocja/nevladne_organizacije/aktualno/

Vlada je na dopisni seji prejšnji teden, 30. maja 2018, prerazporedila dodatna sredstva v višini 1 milijona evrov za razvoj nevladnih organizacij. S temi sredstvi se uresničujejo prvi ukrepi iz Strategije razvoja NVO in prostovoljstva, z njimi se bo v Sloveniji vzpostavil prvi celostni mehanizem za zagotavljanje sofinanciranja lastne udeležbe na projektih NVO, ki so bili izbrani na ravni EU. S tem namenom se pripravlja tudi javni poziv, ki bo objavljen še ta mesec. Bodite pozorni!

Dogovor o dodatnih sredstvih je bil na eni od sej vladnega sveta za NVO sicer sklenjen že lani septembra. Sklenjen je bil dogovor za dodatne 3 milijone evrov za NVO že v letošnjem letu – od tega 2 milijona za zaposlitve, za kar je razpis že zunaj, enega pa za evropske projekte – kot neke vrste uverturo v Sklad za NVO, ki bo od prihodnjega leta za razvojne ideje in projekte NVO letno zagotavljal okoli 5 milijonov evrov.

Ministrstvo za javno upravo je tako s prejemom Zakona o nevladnih organizacijah, ki z naslednjim letom vzpostavlja proračunski sklad, Strategijo razvoja NVO in prostovoljstva in ciljno usmerjenimi javnimi razpisi, vzpostavilo temelje za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.