Aktualno

Nevladne organizacije vključene v proces lokalnih volitev 2018

10. avgust 2018

Povezava do vira: https://www.boreo.si/aktivnosti/skupne-akcije/nevladne-organizacije-in-lokalne-volitve-2018

Pred letošnjimi lokalnimi volitvami bomo regionalna stičišča iz cele Slovenije začele s skupno kampanjo »Šola za župane« za več dialoga med kandidati na lokalnih volitvah in večjo vključenost lokalnih nevladnih organizacij v programe županov. Želimo spodbuditi kandidate za župane, da aktivno vključujejo izzive in probleme lokalnih skupnosti in nevladnih organizacij v svoje predvolilne programe.

V ta namen že sedaj zbiramo predloge tem, ki so pereče in bi jih radi uvrstili v predvolilne debate. Pozivamo vse zainteresirane nevladne organizacije, ki delujejo na območju Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Cerknica, Bloke in Loška dolina, da premislijo in predlagajo temo, ki bi jo radi vključili v razpravo in dialog s kandidati za župane. Tema naj bo konkretna.

Po tem, ko bomo dobili nabor tem, ki bi jih nevladne organizacije rade zastopale, vas bomo kontaktirali in skupaj pripravili načrt. Koncept kampanje predstavlja podajanje in izmenjava znanj ter izkušenj.

Za več informacij smo vam na voljo preko e-pošte: ana@boreo.si ali na tel.št. 041 578 131

 

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.