Usposabljanja

Pridobivanje sredstev (Fundraising)

7. maj 2022 ob 10.00, Podjetniški inkubator, Veliki Otok 44b, Postojna

Pripravljate program za svojo organizacijo? Organizirate večje dogodke? Sredstev pa je vedno premalo? Za vas pripravljamo celodnevno poglobljeno usposabljanje prav na temo pridobivanja sredstev.

Prijava na dogodek je obveznaPrijava >>

Na usposabljanju boste našli odgovore na naslednja vprašanja:

  • Kakšno je dejansko stanje nevladnega sektorja v Sloveniji? Kam se med ostalimi več kot 25000 zasebnimi nepridobitnimi organizacijami uvršča naša organizacija? Kako se gibajo različni viri sredstev glede na različne tipe društev? Kakšne smeri razvoja so možne? Bo profesionalni fundraising tudi naši organizaciji zagotovil razvoj?
  • Kateri načini zbiranja sredstev bi glede na naš človeški kapital najbolj ustrezali naši organizaciji?
  • Pridobivanje sredstev od posameznikov (Zbiralne akcije, dogodki, donacije na TRR, trajniki/direktne obremenitve, prispevki zaposlenih, direktna pošta, direktni dialog, telemarketing, od vrat do vrat, SMS donacije, debetne/kreditne kartice, portali za doniranje, crowdfunding, člani UO, vključevanje znanih oseb, bogati posamezniki, volila, zapuščine, samofinanciranje, veliki donatorji). Zakaj bi ljudje podprli prav nas?
  • Pridobivanje sredstev od podjetij (donacija, sponzorstvo, donacije v naravi, zbiranje sredstev od zaposlenih – korporativno prostovoljstvo, posojeni čas in prispevki zaposlenih, prodaja blagovne znamke, afinitetna kartica). Kako bomo tržili našo organizacijo?
  • Administrativno delo fundraiserja - je strošek dela upravičen? Pozicija vodje, pozicija fundraiserja – kaj pravzaprav delam?
  • Pravila etičnega zbiranja sredstev.
  • Jasno definirano poslanstvo organizacije in naša vloga v organizaciji kot ključ do uspeha.

Ob zaključku predavanja boste odšli z jasnejšo sliko svoje organizacije in svoje vloge v teh organizacijah.

Tokratno usposabljanje bo trajalo od 10. do 16. ure z vmesnim odmorom za kosilo. Udeležencem bo za prostovoljni prispevek 10€ na voljo tudi kosilo na lokaciji. Prosim, če tisti, ki se želite prijaviti tudi na kosilo, pišete na: tatjana.rant@boreo.si

Zaradi zagotovitve prehrane in organizacije so obvezne prijave.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna.

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.