Usposabljanja

Prireditve brez odpadkov

10. maj 2023 ob 16.00, Mladinski center Postojna (Vilharjeva 14)

Ste že slišali za zero waste? Pa za zero waste prireditve, občine ipd.? Vam je sam koncept znan ali se ustrašite tega, da se imenuje "brez odpadkov"?

Prijava na dogodek je obveznaPrijava >>

Ko govorimo o "zero waste", se seveda zavedamo, da ne bomo kar tako prišli do "nič odpadkov" oziroma na globalni ravni najbrž nikoli ne bomo prišli do tega visokoletečega cilja.

Lahko pa si prizadevamo k zmanjševanju odpadkov, čimvečji stopnji ločevanja in ponovni uporabi tistih materialov, ki so še uporabni.

Sezona prireditev je tukaj, zato za organizatorje različnih prireditev v sodelovanju z Ekologi brez meja v sredo, 10. 5., ob 16. uri pripravljamo delavnico Prireditve brez odpadkov.

Na delavnici bomo predstavili, na kaj moramo biti pozorni in kako zmanjšamo odpadke na prireditvah, kjer točimo pijače in strežemo hrano in se tako običajno nabere precej mešanih odpadkov. Kako načrtovati prireditve, da bomo zmanjašli količino odpadkov in povečali ločevanje.

Delavnica je namenjena vsem organizatorjem prireditev, tako nevladnim organizacijam kot javnim zavodom, Občinam in drugim organizatorjem.

Prijave so zaradi logistike obvezne.

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

Spremljajte nas na Facebooku!

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.