Aktualno

Od 1. julija lažje do podatkov za obračun nadomestila plače

28. junij 2023

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/3345/od-1-julija-lazje-do-podatkov-za-obracun-nadomestila-place/

S 1. julijem je na portalu SPOT mogoče pridobiti podatke za potrebe obračuna nadomestila plače med začasno zadržanostjo delavca od dela zaradi zdravstvenih razlogov. Za dostop do podatkov potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo.

Tiste nevladne organizacije, ki ste zaposlile nove delavce in ne razpolagate s podatki o osnovi za pripravo obračuna nadomestila plače, boste od 1. julija dalje do teh podatkov lahko dostopali sami, preko portala SPOT.

Pridobili boste lahko podatke za obračun nadomestila v breme delodajalca in podatke za obračun nadomestila plače v breme ZZZS. V primeru obračuna nadomestila plače v breme ZZZS bo mogoče pridobiti podatke o osnovah od 1. januarja 2022 naprej, v primeru obračuna nadomestila plače v breme delodajalca pa od 1. marca 2023 naprej.

Do podatkov bo lahko dostopal zakoniti zastopnik organizacije (predsednik društva, direktor zavoda…), ki pa lahko za potrebe postopka za dostop pooblasti tudi drugo osebo (računovodjo, vodjo pisarne, …).

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.