Aktualno

ZRSZ omogočil oddajo zahtevkov za izplačilo povračil zaradi posledic poplav in plazov

18. september 2023

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/3403/zrsz-omogocil-oddajo-zahtevkov-za-izplacilo-povracil-zaradi-posledic-poplav-in-plazov/

NVO, ki zaradi posledic poplav začasno ne morete zagotavljati dela in ste zato delavce napotile na čakanje na delo doma, zahtevate povračilo nadomestila plače delavcem. Prav tako ste lahko NVO, ki ste delavcem odredile odpravljanje posledic poplav in plazov, uveljavljale povračilo izplačanih plač.

Od 14. septembra lahko NVO, ki ste vložile vlogo za povračilo nadomestila plače za povračilo izplačanih plač zaposlenih zaradi odstranjevanja posledic poplav in plazov ter vam je Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) z odločbo to pravico že priznal, hkrati pa ste pri FURS oddale REK obrazce in ste plače oziroma nadomestila plač svojim zaposlenim tudi že izplačale, na ZRSZ naslovite zahtevke za povračilo. Zahtevek se vloži elektronsko na Portalu za delodajalce.

Več o postopku povračila nadomestil plač zaradi višje sile in začasnega čakanja na delo ter povračila plač zaposlenih zaradi odstranjevanja posledic poplav in plazov pri delodajalcih si lahko preberete tukaj.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.