Navdih

»Navdih obstaja, vendar te mora najti pri delu.« Pablo Picasso
Tale citat smo si izposodili za naše letošnje voščilnice. Zakaj ravno ta citat, ki na prvi pogled ni niti najmanj prazničen?
Saj ste že kdaj iskali kakšno dobro idejo, se trudili priti do tiste prave ideje za projekt, zapis na spletu, pobudo? Včasih se lahko zelo trudimo najti navdih za kakšno idejo, rešitev ali kaj podobnega, pa nam to nikakor ne uspe. Kasneje pa se odlična ideja povsem spontano pojavi med popoldanskim počitkom, pogovorom s človekom, ki ni povezan z našo službo, morda celo ponoči, ko se nenamerno prebudimo. To smo najbrž vsi že kdaj doživeli.
Zakaj smo torej izbrali ravno ta citat? Odgovor tiči v naravi dela nevladnikov oziroma v načinu, kako funkcioniramo. V lokalno in širše družbeno dogajanje smo zaradi dela, ki ga opravljamo, močno vpleteni. Poznanstva in vezi, ki jih spletamo v službenem času, pogosto prerastejo okvir samega dela. Hočeš nočeš nosimo vsakodnevne situacije domov, veselje ob uspešnih izidih in malo manj veselja ob manj uspešnih. Naš glavni fokus so ljudje in njihove različne organizacije, ki na vseh področjih izboljšujejo kvaliteto življenja nas vseh. Ob zavedanju vsega tega postane jasno, da naš delovnik ne traja 8 ur, ampak 24, za kar smo nenazadnje tudi hvaležni.
Za zaključek vam znova želimo veliko mero navdiha, našel vas bo ob pravem času na pravem mestu in če nič drugega, bo vaše delo zaradi tega nagrajeno z osebnim zadovoljstvom, s čimer se številka na TRR težko kosa.

Spremljajte nas na Facebooku!

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.