V novem letu bomo ...

Začetek novega leta je nova priložnost, nov začetek, nepopisan list, če želite. Tudi če se prvi dan po praznikih težko vrnemo v službo in k ostalim vsakodnevnim dejavnostim, nas vseeno spremlja optimizem in smo polni načrtov in pričakovanj, najbrž tudi zaradi obilice voščil in dobrih želja.

Za naše regijsko stičišče NVO je bilo preteklo leto polno izzivov. Poleg vseh dogodkov, aktivnosti in rednih dejavnosti, po katerih nas mnogi tudi že poznate, smo zaradi zaključka programskega obdobja konec septembra in prijave na nov razpis dodobra pretresli rezultate dosedanjega dela in pripravili načrte za naprej. Ob tem upamo, da bomo našim NVO kar najboljša podpora in zaveznik pri izvajanju dejavnosti, uresničevanju idej in zastavljanju novih ciljev.

Rezultate razpisa za naše regijsko stičišče sicer še vedno nestrpno pričakujemo, obenem pa že vemo, katera področja bomo z vso dolžno skrbnostjo pokrivali.

Še naprej vas bomo obveščali o aktivnostih in dogodkih, ki so pomembni za delovanje in obstoj NVO. Če boste kakšno informacijo pogrešali, vas bomo tudi o tem povprašali v naših anketah, zato jih kar pogumno poklikajte.
Z veseljem vas bomo mentorirali in vam svetovali glede delovanja vaše NVO, ne glede na to ali je vaša organizacija že utečena profesionalka ali še začetnica z odličnimi idejami za skupnost. Tudi kakovostna izobraževanja, ki bodo pripomogla, da bo vaše delo gladko teklo, smo pripravili.

Izvajali bomo zagovorniške procese, da bodo potrebe v skupnosti čim bolje naslovljene. Pregledovali in dopolnjevali bomo javne razpise, pomagali pri izvajanju participativnih procesov, iskali načine kako kak proces olajšati in kako narediti skupnost bolj prijazno, kreativno in zanimivo.

Ker verjamemo, da je v slogi moč, bomo povezovali naš nevladni sektor navznoter z delovanjem Mreže NVO in tudi z zunanjimi deležniki na lokalni, regionalni, državni in evropski ravni pa tudi z gospodarskimi in drugimi akterji. Ker več glav več ve in več rok več uresniči, lahko skupaj bolj učinkovito zadovoljujemo potrebe v skupnosti.

Ob vsem tem vam bomo seveda še vedno na razpolago iz oči v oči, ker ima tudi to svoj čar, ker so na ta način izzivi dostikrat lažje obvladljivi in ker smo skupnost ljudje. Leto začnimo skupaj, kreativno in pogumno, vse nas še čaka.

Spremljajte nas na Facebooku!

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.