Skupnost

Skupnost


Toliko časa se vam nismo oglasili z blogom, da moramo zdaj v tega 'stlačit' več stvari.


V začetku septembra smo ponovno pripravili Tržnico NVO. Tako, ta pravo, kot se po dveh koronskih letih spodobi. Ogromno nevladnih organizacij s še več navdušenimi ljudmi, ki so prvo septembrsko nedeljo predstavljali svoje aktivnosti, izobraževali in zabavali obiskovalce na prenovljeni Tržaški cesti v Postojni, na Titovem trgu, v parku, je bilo tisto, kar nas je precej zaposlovalo že v poletnih mesecih. Komentarji na dogodek, kako lepo je, kako je živo in vse domišljeno, da bi morali to početi večkrat, nasmejani ljudje, ki se družijo, obiskujejo stojnice in se več ur zadržijo na dogodku, so najboljše plačilo in zahvala za trud, ki smo ga v pripravo in organizacijo dogodka vložili.


Dogodki, ki razveseljujejo in zbližujejo ljudi, prinašajo nove ideje in partnerstva, so seveda naši najljubši. Zavedamo pa se, da moramo včasih stopiti tudi v bolj formalne čevlje. Lokalne volitve so tako krasna priložnost, da našim nevladnikom, pa tudi kandidatkam in kandidatom za župane in občinske svete, ponudimo prostor in vsebino, kjer se lahko predstavijo, opozorijo na svoje izzive in predlagajo rešitve na področjih, ki jih dobro poznajo. V okviru Šole za župane smo v naši regiji organizirali dva dogodka. Enega v Pivki za občine Ilirska Bistrica, Postojna in Pivka in drugega v Cerknici za občine Bloke, Cerknica in Loška dolina. Vključevanje NVO, mladi ter okolje in prostor so bile naše glavne teme. Največje zadovoljstvo in zavedanje, da nekaj delamo prav, so bili seveda spet odzivi udeležencev. Odlične ideje imate, kako dobro je vzdušje, ker sodelujemo, tako je veliko lažje najti dobre rešitve, so bili komentarji in vtisi, ki smo si jih želeli in še pomembneje, smo jih dobili.


Seveda nismo pozabili tudi na otroški občinski svet, kjer nas vedno presenetijo izvirne in enostavne ideje otrok, otroška želja in volja po sodelovanju med osnovnimi šolami v Postojni. Rešitve, ki so enostavne in iskrene tudi za izzive, ki se morda odraslim zdijo nerešljivi. Otroke seveda vzgajamo, lahko pa se od njih tudi veliko naučimo in se od njih 'nalezemo' občutka, da je vse rešljivo in se vse da, če le obstaja volja za to.


V mesec december vas zato pošiljamo z mislijo, ki tudi nas vodi. Skupnost smo ljudje. Vsak med nami v mozaik doda svoj kamenček, z vsemi kamenčki smo celota.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.